Autto ja Laiho: Matkailu mahdollistettava ja ravintolat pelastettava

Sosiaali- ja terveysvaliokunnan kokoomuslainen varapuheenjohtaja Mia Laiho ja kokoomuksen lappilainen kansanedustaja Heikki Autto ihmettelevät, miksi hallituksen exit-strategiasta on jätetty käytännössä kokonaan pois matkailun avaaminen.

Kokoomusedustajien mukaan tänään julkaistu exit-strategia jättää täysin epäselväksi, missä aikataulussa matkailua tullaan turvallisesti avaamaan.

”Exit-strategiassa puhutaan, miten EU:n sisärajoilla maahantulorajoitukset korvataan asteittain rajoilla toteutettavilla terveysturvallisuustoimilla, mutta siinä ei kerrota, mitä nämä terveysturvallisuustoimet käytännössä pitävät sisällään ja missä vaiheessa matkustusrajoituksia aletaan purkamaan ja millä edellytyksillä”, Laiho toteaa.

Kokoomus-edustajien mukaan rokotustodistus, ennakkotestausmalli ja pikatestien käyttö rajoilla ovat työvälineitä, joilla matkustukselle voidaan luoda turvalliset puitteet.

”Ensi talven matkoja myydään kansainvälisille matkanjärjestäjille nyt. Jos hallituksella ei ole minkäänlaista linjaa siitä, millä säännöillä Suomeen saa ensi talvena matkustaa, kääntyvät matkanjärjestäjät muiden maiden puoleen. Tämä on Lapin kannalta kestämätön tilanne”, Autto toteaa.

Kokoomus-edustajat ovat tehneet hallitukselle matkailun avaamista koskevan kirjallisen kysymyksen.

Lisäksi Kokoomus esittää hallituksen suunnittelemien entistä tiukempien ravintolarajoitusten hylkäämistä.

”On vaikea nähdä, miten matkailu voisi lähteä pandemian jälkeen kasvuun, jos alan yritykset ensin ajetaan yliampuvilla rajoitustoimilla nurin. Lakiin on jo säädetty niin tiukat ravintolatoiminnan rajoitukset, että vielä nykyistä tiukempien rajoitusten hyöty suhteessa rajoitusten aiheuttamiin vahinkoihin ei ole enää missään suhteessa”, Kokoomus-edustajat toteavat.

Lisätietoja

Heikki Autto 050 512 3874
Mia Laiho 050 433 6461

Kategoriat: Uutinen