Eduskunnan ja hallituksen työskenneltävä tarvittaessa myös tammikuussa

Kokoomuksen puoluevaltuuston puheenjohtaja, kansanedustaja Heikki Autto ei hyväksy Marinin hallituksen vitkuttelua Suomen ja erityisesti Lapin talvimatkailulle tärkeiden maahantulon edellytysten selkeyttämisessä.

MTV:n uutiset kertoivat eilen, että hallituksen esitys tartuntatautilain muuttamisesta maahantulon edellytysten osalta ei ehdi eduskunnan käsittelyyn niin, että se ehdittäisiin käsitellä ennen joulua ja näin sen käsittely siirtyisi eduskunnan istuntotauon jälkeiseen aikaan helmikuulle.

– Ei voi olla niin, että eduskunta ei kokoonnu tammikuussa, kun samaan aikaan suomalaiset ja aivan erityisesti matkailualan yrittäjät ja työntekijät elävät epävarmuudessa toimeentulostaan, Autto jyrähtää.

Autton mukaan hallituksen täytyy pystyä tuomaan eduskuntaan pikimmiten esitys siitä, miten matkailuelinkeinon ahdinkoa helpotetaan ja miten terveysturvallisuus matkailun osalta taataan.

-Koronavirusrokotukset käynnistyvät Britanniassa jo ensi viikolla ja muu Eurooppa tullee seuraamaan hyvin pian perässä. Suomen pitää kyetä reagoimaan muuttavaan tilanteeseen ja esimerkiksi virusta vastaan rokotetuilla tai terveeksi testatuilla tulee olla mahdollisuus matkustaa turvallisesti, Autto sanoo.

Lisätietoja:

Kategoriat: Julkilausuma, Uutinen