Auttolta lakialoite matkailun tukemiseksi

Kansanedustaja, Kokoomuksen puoluevaltuuston puheenjohtaja Heikki Autto vaatii hallitukselta vaikuttavampia toimia matkailuelinkeinon tilanteen helpottamiseksi ja alan työpaikkojen turvaamiseksi.

Matkailualan toimijat ovat ilmaisseet huolensa, että hallituksen päätökset matkustusrajoituksista eivät riittävässä määrin auta turvaamaan matkailun talvisesongin toteutumista, jotta alaa uhkaava konkurssiaalto voitaisiin välttää.

  • Hallituksen pitää viimein ottaa matkailuelinkeinon huoli todesta ja sen on pohdittava yhdessä elinkeinon kanssa mallit, joiden avulla terveysturvallinen matkailu voidaan mahdollistaa, Autto vaatii.

Autton mukaan matkailuelinkeinon piirissä on tehty merkittävä työ turvallisen matkailun varmistamiseksi.

  • Matkailulla on niin suuri aluetaloudellinen merkitys Lapissa ja alaan latautuu tuleville vuosille niin suuri potentiaali koko kansantaloutemme kannalta, että meillä ei kansakuntana ole yksinkertaisesti varaa antaa elinkeinon rakenteiden saada niin kovaa iskua, joka talvikauden mahdollisesta epäonnistumisesta olisi tulossa, Autto tähdentää.

Autto jätti perjantaina eduskunnalle lakialoitteen yritysten edustuskulujen verovähennysoikeuden laajentamisesta täysimääräiseksi.

  • Matkailun auttamiseksi tulee tehdä nyt kaikki mahdolliset toimenpiteet. Vaikka kotimainen kysyntä ei todennäköisesti pysty yksin paikkaamaan kansainvälisten matkailijoiden poisjääntiä, tulee hallituksen tehdä kaikki mahdollinen myös kotimaan matkailun ja ravintola- ja ohjelmapalveluiden kysynnän vahvistamiseksi, Autto toteaa.

Autton mukaan edustuskulujen verovähennysoikeuden laajentaminen täysimääräiseksi nykyisestä 50 prosentista olisi omiaan osaltaan paikkaamaan kansainvälisten matkailijoiden ravintola- ja ohjelmapalveluiden kysyntää jättämää aukkoa.

  • Vaadin, että hallitus käsittelee sekä tämän esityksen, että muita kotimaan matkailupalveluiden kysyntää lisääviä toimia heti ensiviikon budjettiriihessään, Autto sanoo.

Lisätietoja:

Kategoriat: Uutinen