Paula Aikio-Tallgren EU-parlamenttiin

Lapin Kokoomus esittää yrittäjä Paula Aikio-Tallgrenin nimeämistä Kokoomuksen eurovaaliehdokkaaksi.

Paula Aikio-Tallgren (s. 1963) on torniolainen vähittäis-, maahantuonti- ja tukkukaupan yrittäjä. Aikio-Tallgren on toiminut lukuisissa luottamustehtävässä mm. Tornion kaupungin- ja Lapin liiton valtuutettuna sekä Lapin Yrittäjien puheenjohtajana ja Suomen Yrittäjien hallituksen jäsenenä. Lisäksi Paula Aikio-Tallgren on toiminut Lapin kauppakamarin ja Kuntien takauskeskuksen hallituksen jäsenenä, Lapin korkeakoulukonsernin neuvottelukunnan ja Team Finlandin taloudellisten ulkosuhteiden ohjausryhmän jäsenenä sekä Finnveran hallintoneuvostossa. Tämän hetken yhtenä merkittävimmistä luottamustehtävistä voidaan pitää Keskuskauppakamarin hallituksen jäsenyyttä.

”Paulan pitkä kokemus, monipuolinen osaaminen ja laajat verkostot ovat juuri sitä, mitä hyvältä europarlamentaarikolta vaaditaan. Lappi tarvitsee vahvan edustajan Euroopan tasolle ja siksi esitämme Paulaa ehdokkaaksi,” Lapin Kokoomuksen puheenjohtaja Heikki Autto toteaa.

”Iso ja miellyttävä kunnia päästä esittämään Paulaa ehdolle Euroopan parlamenttiin puoluevaltuuston kokouksessa”, iloitsee puoluevaltuuston lappilainen jäsen Marja-Leena Laitinen.

”Meidän on muistettava, että Eurooppa on ihmisten ja alueiden Eurooppa. Suomi ja erityisesti Lappi ovat sen pohjoisinta aluetta. Dynamiikka kasvaa koko ajan EU:n reuna-alueilla. Arktisten alueiden voimavarat ja talouden dynamiikka vahvistaa koko EU:ta. Tämä on huomioitava Euroopan Union tulevassa päätöksenteossa ja resurssien kohdentamisessa”, toteaa Paula Aikio-Tallgren.

Kokoomus nimeää uusia eurovaaliehdokkaita puoluevaltuuston kokouksessa 19.1.2019.

Lisätietoja:

Kategoriat: Julkilausuma, Uutinen