Kokoomus ja Kristillisdemokraatit vaaliliittoon Lapissa

Kokoomus ja Kristillisdemokraatit ovat solmineet vaaliliiton vuoden 2019 eduskuntavaaleja ja tulevia maakuntavaaleja varten Lapin vaalipiirissä. Vaaliliitot ovat luonteeltaan teknisiä eli puolueet eivät laadi yhteisiä ohjelmajulistuksia. Tavoitteena on saada mahdollisimman suuri yhteisäänimäärä ja optimoida vaaliliitossa olevien puolueiden tulokset Lapin vaalipiirissä.

”Eduskuntavaalien vaaliliitto varmistaa yhden, mutta mahdollistaa jopa kahden kansanedustajan läpimenon Lapista. Tätä silmällä pitäen tavoitteena on laajentaa vaaliliittoa vielä kolmannella osapuolella, mikäli molemmille sopiva kumppani löytyy, toteaa Kokoomuksen puoluesihteeri Janne Pesonen.

”Tekninen yhteistyö Kokoomuksen kanssa alkoi Lapissa kuntavaalien aikana hyvin tuloksin ja jatkuu luontevasti maakuntavaaleihin ja eduskuntavaaleihin. Tämä lisää meidän mahdollisuuksia saada edustajat maakuntahallintoon ja eduskuntaan”, arvioi Kristillisdemokraattien puoluesihteeri Asmo Maanselkä.

Kategoriat: Uutinen