Lapin tilanne huomioon soten jatkovalmistelussa

Lapin Kokoomuksen piirikokous (25.11.2017) vaatii sote- ja maakuntauudistuksia valmistelevia ministereitä ottamaan paremmin huomioon maan eri alueiden tilanteen. Lapin Kokoomus ymmärtää Meri-Lapissa vallitsevan huolen palveluista ja alueen elinvoimasta ja vaatii valtiovaltaa varmistamaan sote-uudistuksen yhteydessä palvelut koko Lapissa. Lapin Kokoomus katsoo, että Lapin palveluiden turvaamiseksi valtiovallalla tulee tarvittaessa olla valmius muista maakunnista poikkeavaan erillisratkaisuun.

Meri-Lapin ohella myös muut Lapin kunnat ovat tehneet ratkaisuja terveyspalveluiden uudistamiseksi, kun Muonion ja Enontekiön kunnat ovat siirtäneet perusterveydenhuollon järjestämisen Lapin sairaanhoitopiirille. Vastaavanlaisesta järjestämisvastuun siirtämisestä neuvotellaan parhaillaan myös Itä-Lapin kuntien osalta. Lapin Kokoomus näkee hyväksi, että kunnat etsivät sote-uudistuksen alkuperäisiä tavoitteita edistäviä ratkaisuja, jotta alueen asukkaiden palvelut saadaan turvattua.

Kokouksessa poliittisen tilannekatsauksen pitänyt kansanedustaja, lakivaliokunnan puheenjohtaja Kari Tolvanen sai kokoukselta vahvat evästykset turvallisuusviranomaisten resurssien riittävyyden turvaamisesta laajassa maakunnassa.

Lapin Kokoomus valitsi syyskokouksessaan piirin puheenjohtajaksi Heikki Autton ja varapuheenjohtajiksi Sara Tuiskun ja Kalle Helskeen. Taloudenhoitajaksi valittiin Merja Vilmilä. Hallitukseen valittiin Anne Tuovila Inarista, Pekka Heikkinen Sodankylästä, Zanna Lavrucenoka Torniosta, Jukka Kortelainen Kemijärveltä, Santeri Kirkkala Enontekiöltä, Antti Pietilä Torniosta, Erkki Muukkonen Pellosta ja Leila Juntikka Tervolasta. Piirihallituksen varajäseniksi valittiin Veli-Matti Kilpimaa Rovaniemeltä, Raili Salla Sallasta, Taina Torvela Rovaniemeltä ja Leo Haapalainen Rovaniemeltä.

Lisätietoja:

Kategoriat: Julkilausuma, Uutinen