Lapin Kokoomus haluaa turvallisuuden esiin maakuntaohjelmassa

Lapin Kokoomuksen piirihallitus toivoo, että valmisteilla olevassa Lapin maakuntaohjelmassa otetaan huomioon turvallisuuden merkitys maakunnan kehitykselle.

– Lappi on laaja maakunta, jossa on monipuolinen elinkeinorakenne. Turvallisuus on ollut Lapin valtti ja Lappi on syytä pitää Euroopan turvallisimpana kolkkana jatkossakin, toteaa Lapin Kokoomuksen piirihallitus.

Kokoomuksen näkemyksen mukaan maakuntaohjelmaan tulee kirjata ne asiat, joita Lapissa pidetään tärkeinä. Nyt ohjelmaluonnoksessa ei turvallisuutta mainita ollenkaan.

– Turvallisuus kuuluu kaikille ja viranomaisilla tulee olla riittävät resurssit tehtäviensä hoitamiseen. Tämän tulee olla Lapin edunvalvonnan keskeinen tavoite, joka tulee myös kirjata maakuntaohjelmaan, esittää Lapin Kokoomuksen piirihallitus.

Lapin Kokoomus ei hyväksy ajatusta, että turvallisuusviranomaisten resurssien niukkuudesta johtuen lappilaisia kuntakeskuksia jää ilman omaa poliisipartiota. Kokoomus peräänkuuluttaa Lapin liitolta jatkossa paljon aktiivisempaa edunvalvontaa arjen turvallisuuteen liittyvissä asioissa.

Lisätietoja:

Kategoriat: Julkilausuma, Uutinen