Metsätalous Oy:n kotipaikka Lapista

Lapin Kokoomuksen ja Rovaniemen kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Heikki Autto on iloinen eduskunnan maa- ja metsätalousvaliokunnan tahdosta sijoittaa Metsähallituksen metsätalousyhtiön kotipaikka Rovaniemelle.

Autto pitää selvänä, että valiokunnan metsähallituslakimietintöön sisällyttämä lausumaehdotus tullaan hyväksymään myös eduskunnan suuren salin käsittelyssä.
– Kokoomus tukee Metsätalous Oy:n kotipaikaksi Rovaniemeä. Kun eduskunta ilmaisee selvän tahtotilan asiasta, on esittelevällä ministerillä velvollisuus toimia eduskunnan tahdon mukaisesti, Autto painottaa.

Autton mukaan valtion maa- ja vesiomaisuutta hallinnoivan Metsähallituksen hallinnon on perusteltua sijaita pohjoisessa, missä myös pääosa valtion maista sijaitsee.
– Metsähallituksella on jo ennestään merkittäviä toimintoja Rovaniemellä, joten kun kerran metsätaloustoiminnot ovat jatkossa osa perustettavaa osakeyhtiötä, on järkevää, että yhtiön kotipaikka on Rovaniemellä, jolloin saavutetaan merkittävää synergiahyötyä. Yhtiön kotipaikan sijoittaminen Lappiin on myös tärkeä osa luottamuksen rakentamista Metsähallituksen organisaatiouudistuksen osalta, joka on herättänyt paljon huolta, Autto toteaa.

Autto kiittää sijoituspäätöksestä erityisesti Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Arto Satosta, joka toimii eduskunnan maa- ja metsätalousvaliokunnan jäsenenä.

Lisätietoja:

Kategoriat: Uutinen