Autto ihmettelee hallituksen suunnitelmia jatkaa matkustusrajoituksia

Kokoomuksen lappilainen kansanedustaja Heikki Autto ihmettelee hallituksen suunnitelmia jatkaa tartuntatautilain väliaikaisia maahantulorajoituksia vuoden loppuun asti.

Autton mukaan epidemiologiset syyt eivät enää rokotuskattavuuden noustua perustele maahantulorajoitusten jatkamista nykyisellään.

– Ainakaan EU-kansalaisten osalta ei ole perusteita jatkaa maahantulon rajoittamista nykyisellään. Talvisesongin alkuun mennessä kaikki halukkaat on voitu rokottaa kahteen kertaan niin Suomessa kuin lähtömaissakin. Hallituksen nyt esittämillä perusteillahan maahantuloa pitäisi rajoittaa loputtomiin ja ei kai se voi olla hallituksen tavoitteena, Autto ihmettelee.

Autton mukaan hallituksen politiikan tuoma jatkuva epävarmuus on jopa itse rajoituksiakin vahingollisempaa matkailuelinkeinon kannalta.

– Lapin matkailu ei kestä enää uutta talvisesongin menettämistä, ja matkustusrajoitusten aiheuttama epävarmuus on nyt hyvin haitallista juuri hetkellä, jolloin kansainväliset matkanjärjestäjät ja matkailijat tekevät lopullisia päätöksiä talven lomamatkojen osalta, Autto toteaa.

Autto pitää ihmeellisenä, että tilanteessa, jossa THL:n johtokaan ei enää näe perusteltuna jatkaa rajoituksia, maan hallitus niitä kuitenkin esittää.

Lisätietoja:

Kategoriat: Julkilausuma, Uutinen