Hallituksen teollisuuspolittikka on sysimustaa

Suomeen tarvitaan kunnianhimoisempaa ja pitkäjänteisempää teollisuuspolitiikkaa. Teollisuuden työpaikat ovat viennin ja arvolisän kannalta keskeisiä koko kansantaloudelle, eikä niitä ole varaa menettää. Suomi antaa tällä hetkellä valitettavasti näkymän velkaantuvasta ja kiristyvän verotuksen toimintaympäristöstä. Veitsiluodon tehtaan sulkemispäätös on todella surullinen herätys Suomen teollisuuspolitiikalle.

”Kemin tehdas on valtava alueellinen menetys koko pohjoiselle Suomelle. Akuuttien tukitoimien lisäksi tarvitaan näkymää, että teollisuuteen kannattaa investoida Suomessa myös tulevaisuudessa. Teollisuuden sähköistymisen tukijärjestelmän käyttöönottoa pitää kiirehtiä puoliväliriihessä. Myös kustannustekijät, kuten kuljetuskustannusten kasvu ja verotus, pitää saada aisoihin, jotta täällä kannattaa yrittää jatkossakin”, toteaa kokoomuksen puoluevaltuuston lappilainen puheenjohtaja, kansanedustaja Heikki Autto.

”Lapin näkökulmasta on erittäin tärkeää, että hallitus tekee kaikkensa tässä valtavassa alueellisessa menetyksessä ja ettei Kemi joudu kokemaan samaa kohtaloa kuin Kemijärvellä ja sen ympäristössä koettiin minkä jäljet näkyvät alueella vieläkin. Hallituksen pitää tehdä välittömästi vastuullisia päätöksiä ja toimenpiteitä”, puolestaan toteaa Lapin Kokoomuksen puheenjohtaja Riitta Savukoski.

”Päätös on kova isku koko Meri-Lapille ja erityisesti Kemin asukkaille. Lopettamisen aiheuttamat vahingot ja vaikutukset eivät rajoitu arviolta 700 irtisanottuun, vaan ne ovat merkittävästi laajemmat. Kerrannaisvaikutukset alihankintaketjuissa ja alueen laskeva ostovoima, tulevat synkentämään monen perheet elämää.” Sanoo Lapin piirin torniolainen varapuheenjohtaja Antti Kaarlela.

”Elinkeinoelämän edustajat ovat puhuneet jo vuosia yritysten toiminta- ja investointiympäristön muutoksen tarpeesta ja sen kiireellisyydestä. Aloitteet asian korjaamiseksi ovat kaikuneet kuuroille korville. Hallituksen viimeaikaiset päätökset, jotka ovat vaikuttaneet kustannustason nousuun ja säätelyn merkittävään lisääntymiseen, ovat varmasti osaltaan vaikuttaneet lopettamispäätökseen”, jatkaa Lapin Kokoomuksen toinen varapuheenjohtaja Pekka Heikkinen.

”Suomeen investoidaan aivan liian vähän”, toteaa piirijohto yhteen ääneen.

Lisätietoja:

Kategoriat: Julkilausuma, Uutinen