Lapin Kokoomuksen puheenjohtajaksi Riitta Savukoski

Lauantaina 7.11.2020 kokoontunut Lapin Kokoomukseen syyskokous valitsi Riitta Savukosken Kemijärveltä piirin uudeksi puheenjohtajaksi. Piirin varapuheenjohtajiksi valittiin Antti Kaarlela Torniosta ja Pekka Heikkinen Sodankylästä. Piirin taloudenhoitajana jatkaa Merja Vilmilä Rovaniemeltä.

Piirihallituksen jäseniksi valittiin Tanja Sanila Inarista, Santeri Kirkkala Enontekiöltä, Jaana Kostiainen Torniosta, Marko Leskio Kemistä, Erkki Muukkonen Pellosta, Kimmo Suopajärvi Rovaniemeltä, Juhani Juuruspolvi Rovaniemeltä ja Sanna Luoma Rovaniemeltä.

Piirihallituksen varajäseniksi valittiin Raili Salla Sallasta, Lotta Mikkonen Torniosta, Hilla Haajanen Rovaniemeltä, Sini Yli-suvanto Rovaniemeltä, Miika Alajääskö Rovaniemeltä ja Harri Haavisto Rovaniemeltä.

Poliittisen tilannekatsauksen piirikokoukselle pitänyt puoluevaltuuston puheenjohtaja, kansanedustaja Heikki Autto kritisoi voimakkaasti hallituksen päätöksentekokyvyttömyyttä ja velkaantumispolitiikkaa.

– Suomi on perusluonteeltaan maailman toimivin yhteiskunta. Se on auttanut meitä selviytymään pandemiatilanteesta hyvin. Hallituksen politiikka sen sijaan on viemässä kansantaloutemme suureen ahdinkoon, Autto totesi.

Autton mukaan hallitukselta odotetaan toimenpiteitä, joilla vahvistetaan Suomen kilpailukykyä ja luodaan edellytyksiä uusille työpaikoille ja sitä myötä kasvunäkymää, jolla velkaantuminen voitaisiin saada taittumaan.

– Hallituksen päättämättömyys saa jatkuvasti vaarallisempia muotoja. Päättämättömyys esimerkiksi matkailun maahantulorajoitusten osalta on tuhoisaa Lapille ja koko kansantaloudelle, Autto sanoo.

Autton mukaan Kokoomus on esittänyt hallituksen käyttöön ratkaisuja niin terveysturvallisen matkailun mahdollistamiseksi kuin laajemminkin työllistämisedellytysten parantamisesta, mutta hallitus ei ole näihin halunnut tarttua.

Lapin Kokoomus jatkaa kuntavaaleihin valmistautumista aktiivisesti ja uusi puheenjohtaja Riitta Savukoski kannustaa kaikkia rohkeasti asettumaan ehdolle ja sitä kautta vaikuttamaan kuntien tulevaisuuteen.

Kunnissa tehdään suomalaisten arkeen kaikkein suorimmin vaikuttavat päätökset. Nyt jos koskaan on tilausta näkemyksellisille ja vastuuntuntoisille päättäjille, jatkaa juuri valittu puheenjohtaja Riitta Savukoski.

Lisätietoja:

Kategoriat: Julkilausuma, Uutinen