Lapin Kokoomus vaatii kahta keskussairaalaa

Lapin Kokoomus kokoontui lauantaina Rovaniemelle sääntömääräiseen kokoukseen. Piirikokous päätti esittää yksimielisesti Porissa kokoontuvalle puoluekokoukselle puoluevaltuuston varsinaiseksi jäseneksi Antti Kaarlelaa Torniosta ja hänen henkilökohtaiseksi varajäseneksi Juhani Juuruspolvea Rovaniemeltä.

Piirikokous yhtyy Kemin Kokoomus ry:n piirikokousaloitteeseen, jossa vaadittiin kahden keskussairaalan mallia Lapin maakunnan tulevaan sote-malliin. Lapin Kokoomuksen mielestä kahden keskussairaalan malli turvaisi asukkaiden turvallisuuden lisäksi ympärivuorokautisen päivystyksen ja oman erikoissairaanhoidon, sekä synnytysten jatkumisen Kemissä ja Rovaniemellä.

” Se säilyttäisi näin merkittävän teollisuusalueen yleisen turvallisuustason ja kansalaisten terveyspalvelut pitkien etäisyyksien maakunnassa”, toteaa piirin varapuheenjohtaja Antti Kaarlela.

Lapin Kokoomus haluaa kehittää koko Lappia. Sanna Marinin hallituksen esitys sote-uudistuksen toteuttamisesta ei ole Lappia kehittävä, vaan uhkaa tulevaisuuden kehitysnäkymiä ja alueen ihmisten turvallisuutta, jatkaa piirin toinen varapuheenjohtaja Riitta Savukoski.

Lisätietoja:

Kategoriat: Julkilausuma, Uutinen