Lapin Kokoomus vaatii maan hallitukselta toimia lentojen turvaamiseksi

Lapin Kokoomus vaatii maan hallitukselta pikaisia ja vaikuttavia toimenpiteitä Lapin lentoyhteyksien turvaamiseksi. Kokoomuslaiset vaativat hallitusta puuttumaan julkisuuteen nousseisiin Finavian suunnitelmiin estää tulevan talven lennot Enontekiölle. Lapin Kokoomus vaatii myös valtion omistajaohjaukselta aktiivisia toimia lentojen mahdollisimman pikaiseksi käynnistämiseksi kaikille Lapin kentille.

– Koronakriisistä toipumiseksi tarvitaan valtiovallan suunnalta positiivisia viestejä ja varmaa näkymää tulevaisuuteen. Epävarmuus lennoista on pahinta mahdollista myrkkyä alueemme elinkeinoille ja aivan erityisesti tietysti matkailulle Lapin Kokoomuksen puheenjohtaja, kansanedustaja Heikki Autto toteaa.

Jo aiemmin julkisuuteen ovat tulleet Finnairin suunnitelmat olla lentämättä Kemi-Tornion kentälle koko tulevana talvena. Torstaina julkisuuteen tuli tieto, että Finavia aikoisi tulevana talvena estää kaikki lennot Enontekiölle kiitoradan huonokuntoisuuteen vedoten.

– Pelkkien puheiden sijaan Marinin hallituksen tulisi nyt ripeästi toimia lentoliikenteen turvaamiseksi, piirin torniolainen varapuheenjohtaja Antti Kaarlela toteaa.

Lapin Kokoomus ihmettelee, oliko hallituksen ennätyksellisen suureen lisätalousarvioon varaama rahoitus Enontekiön kentän korjauskustannuksiin pelkkä julkisuustemppu. Lapin kokoomusväki kantaa suurta huolta siitä, että maan hallitus on nyt toimimattomuudellaan aiheuttamassa pysyvää vahinkoa lentoliikenteelle ja siten Lapin saavutettavuudelle.

– Enontekiön kentän aluetaloudelliset vaikutukset ovat yli viisi miljoonaa euroa vuodessa ja kentän matkustajamäärät ovat olleet kasvussa, joten puheet lentojen estämisestä ovat täysin käsittämättömiä, toteaa piirihallituksen jäsen Santeri Kirkkala.

Lisätietoja:

Kategoriat: Julkilausuma, Uutinen