Lapin Kokoomus toivoo hallitukselta vauhtia kaivosveron valmisteluun

Lapin Kokoomuksen piirihallitus kiirehtii pääministeri Rinteen hallitusta selvittämään kaivosveron käyttöönottoa.

Piirihallituksen mukaan Suomeen tulisi saada kiinteistöveron tapaan kaivosten sijaintipaikkakunnille tuloutettava kaivosvero.

– Kaivosverosta on yleinen maininta hallitusohjelmassa, joten asiaa tulisi konkretisoida pikimmiten. Epävarmuus asiasta on kaikkien tahojen kannalta huonoin vaihtoehto. Myös kaivosalan puolelta on esitetty näkemyksiä tällaisen veron puolesta, joten hallituksen tulisi edetä ripeästi omassa valmistelutyössään, Lapin Kokoomuksen puheenjohtaja, kansanedustaja Heikki Autto toteaa.

Lapin Kokoomuksen mukaan kunnille tuloutettava kaivosvero on perusteltu, koska kaivosten sijaintipaikkakunnille aiheutuu monenlaisia kustannuksia infrastruktuurin ja palvelurakenteen kehittämisen osalta. Lisäksi alan sosiaalisen toimiluvan kannalta on välttämätöntä, että toiminnan tuotoista jää kaikissa tilanteissa kohtuullinen osuus Suomeen ja erityisesti kaivosten sijaintipaikkakunnille.

Lisätietoja:

Kategoriat: Julkilausuma, Uutinen