Lapin Kokoomus edellyttää ratkaisua kalastuslakikiistaan

Lapin Kokoomus edellyttää, että Ylä-Lappia koskeviin kalastuslainsäädännön muutoksiin löydetään kestävä ratkaisu ennen seuraavaa kalastuskautta.

Kalastuslain muutos jäi pöydälle keskiviikkona valtioneuvoston yleisistunnossa.

– Kaikkien puolueiden tulee nyt toimia erittäin ratkaisukeskeisesti ja ripeästi, jotta asia tulee kuntoon ennen ensi kesää. Uskon ratkaisun olevan löydettävissä, Lapin Kokoomuksen puheenjohtaja Heikki Autto toteaa.

Lapin Kokoomuksen mukaan kalastusoikeus tulee turvata Ylä-Lapissa ilman kohtuutonta byrokratiaa. Lapin kokoomuslaisten mukaan myös Tenon kalastussopimus sekä Tornio-Muoniojoen lohen nousun turvaaminen vaativat parempaa Lapin edunvalvontaa ja puolueiden välistä yhteistyötä, jotta maakunnalle tärkeissä asioissa päästään kestävästi eteenpäin.

Lisätietoja:

Kategoriat: Julkilausuma, Uutinen