96

Savukoski Riitta

Työllisyysasiantuntija, HTM

Kotipaikka: Kemijärvi

Syntymävuosi: 1980

Puhelinnumero: +358 40 7777 359

Motto: Missä on tahtoa, on tie!

Minä olen äiti, organisoija, johtaja ja päättäjä. Näissä on tärkeintä ihmisten aito kuunteleminen, välittäminen ja huomioiminen. Asiat hoidetaan yhteistyöllä ja kokonaiskuvan hallitsemisella. Yhteinen tahtotila on kaiken edellytys.

Perheeseeni kuuluu mies ja neljä lasta. Asumme Kemijärvellä, koulutukseltani olen hallintotieteiden maisteri ja työskentelen työllisyysasiantuntijana. Toimin Lapin Kokoomuksen piirin puheenjohtajana ja Kokoomuksen puoluehallituksessa, Lapin liiton hallituksen varapuheenjohtajana, Kemijärven kaupunginhallituksen 1. varapuheenjohtajana ja kaupunginvaltuutettuna. Lisäksi toimin Lapin poliisin neuvottelukunnan jäsenenä, Kuntaliiton pienten kuntien neuvottelukunnan jäsenenä ja Metsähallituksen Lapin neuvottelukunnan varajäsenenä.

Haluan, että Lapissa jokaisella on yhdenvertaisesti mahdollisuus elää ja asua turvallisesti, kasvattaa lapsia, lasten ja nuorten on hyvä varttua, käydä kouluja ja opiskella, täällä on hyvä tehdä töitä ja yrittää sekä ikääntyä arvokkaasti. Meitä lappilaisia koskevia asioista on paljon, joista teemoiksi nostan: Työtä ihmisille ja työvoimaa yrityksiin, tiet- ja liikenneyhteydet kuntoon, perheille palvelut kuntoon sekä ikäihmisille arvokas ikääntyminen.

Puolustan sinnikkäästi Lapin, meidän yhteisiä asioita. Lapin asioiden ja olosuhteiden vahvempi esille tuominen, sekä lappilaisten yhdenvertaisuus, ovat tärkeimpiä asioita minulle vaikuttamistyössä.

Minulle tärkeitä arvoja ovat toisten kunnioittaminen ja vastuun kantaminen. Asioihin tulee perehtyä ja kokonaiskuva tulee nähdä. Yhdessä pystymme luomaan kehittyvän ja elinvoimaisen Lapin meille jokaiselle.

Vahvempi Lappi on yhteinen tavoitteemme!