92

Kuula Elina

Oikeustieteen ylioppilas, kaupunginvaltuutettu

Kotipaikka: Rovaniemi

Syntymävuosi: 1999

Puhelinnumero: +358 40 037 9378

Olen 24-vuotias oikeustieteen opiskelija ja rovaniemeläinen nuori poliitikko. Toimin Rovaniemen kaupunginvaltuutettuna ja Lapin hyvinvointialueen varavaltuutettuna. Sittemmin kiinnostukseni koulutuspolitiikkaan on vienyt edunvalvonnan pariin niin kansallisesti ylioppilasliikkeessä kuin Lapin yliopiston yhteisössä.

Politiikassa tavoitteeni on olla rakentamassa yhteiskuntaa, jossa jokainen voi tavoitella unelmiaan, tehdä itselleen mielekkäitä elämänvalintoja ja menestyä. Jokainen lapsi ja nuori ansaitsee hyvän koulutuksen ja lähtökohdat omaan tarinaansa. Osaamistason on noustava, vain siten voimme selvitä väestön ikääntymiseen liittyvistä haasteista ja mahdollistaa Suomen tulevaisuus. Jokaisen on saatava yhdenvertainen ja oikeudenmukainen kohtelu oikeudellisissa prosesseissa ja saada elämäänsä turvaa.

Olen ehdolla, koska nuoren sukupolven tulevaisuuden nakertamisen on loputtava, ja päätöksiä on tehtävä niin kestävämmän talouden ja hyvinvoinnin eteen. Töitä on tehtävänä niin ilmastonmuutoksen torjumiseksi kuin kestävän kasvun edistämiseksi.