88

Autto Heikki

HTM, kansanedustaja

Kotipaikka: Rovaniemi

Syntymävuosi: 1984

Puhelinnumero: +358 50 512 3874

Olen toisen kauden kansanedustaja ja Kansallisen Kokoomuksen puoluevaltuuston puheenjohtaja. Lapin ihmisille tärkeiden asioiden edistäminen osana Suomen menestyksen rakentamista on aina ollut tärkein tavoitteeni. Toivon, että tätä työtä pääsen jatkamaan myös tulevalla vaalikaudella, jotta Lapin ääni kuuluu eduskunnassa ja näkyy tulevan hallituksen politiikassa.

Kuluneella vaalikaudella olen toiminut Kokoomuksen valiokuntavastaavana eduskunnan liikenne- ja viestintävaliokunnassa, jonka hallinonalan kysymykset ovat erityisen tärkeitä Lapin kannalta. Aiemmin olen toiminut muun muassa Kokoomuksen valiokuntavastaavana maa- ja metsätalousvaliokunnassa. Nykyisen puoluejohdon tehtävän lisäksi olen toiminut aiemmin myös eduskuntaryhmän varapuheenjohtajana.

Ajattelen, että uuden eduskunnan tärkein tehtävä on huolehtia, että velkaantuminen taitetaan ja Suomen talous ohjataan kasvuun. Silloin meillä on varaa hyviin palveluihin myös tulevaisuudessa. Neljän lapsen isänä huolehdin, että emme jätä tuleville sukupolville kohtuutonta velkataakkaa.

Pitkän linjan perinteisenä kokoomuslaisena korostan sitä, että Suomessa yrittäjyyden edellytysten tulee olla kunnossa ja jokaisen työikäisen ja työkykyisen tulee osallistua työelämään. Siten meillä on varaa pitää huolta muun muassa maailman parhaasta koulutuksesta, jonka varaan taas tulevat sukupolvet voivat rakentaa Suomelle menestystä.